Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük.
Sütőpapírral kibélelünk 3 nagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tésztát liszttel meghintett deszkán 2 mm-re kinyújtjuk, 3 különböző méretű csillagformával kiszúrjuk.
A tepsiket vajjal kikenjük, vagy szilikonos sütőpapírral béleljük. A tepsikbe rakosgatjuk, és 20 percre hidegre tesszük. (A szaggatás közben leesett tésztát összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk.)
Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lekvárt egy nyomózsákba szedjük, és egy-egy pöttyöt nyomunk a nagy csillagra, rátesszük a 2. csillagot, megint lekvár, ráhelyezzük a 3. kis csillagot, a csillagokat mindig egy picit elfordítjuk. Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral, a tetejére is egy pettyet tehetünk.
Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém- vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltartható.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Málna lekvár helyett bármilyen más ízű lekvárral is készíthetjük.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
szaszi98
2013.12.29 11:12
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
omlós tésztához, felsorolt hozzávalókat, sütőt előmelegítjük, tésztát liszttel, tepsiket vajjal, tepsikbe rakosgatjuk, szaggatás közben, nyomózsákba szedjük, nagy csillagra, csillagokat mindig, picit elfordítjuk, piramisok tetejét, pettyet tehetünk, hűtőszekrényben, bordamagasságon, csillagformával, Csillagpiramis, előmelegítjük, újraformázzuk, Sütőpapírral, összegyúrjuk, megszikkadni, hozzávalókat, Sütőpapírral, készíthetjük, összegyúrjuk, sütőpapírral, málnalekvár, pihentetjük, elfordítjuk, rakosgatjuk, csomagoljuk, csillagokat, töltelékhez, porcukorral, ráhelyezzük, nyomózsákba, szilikonos, eltartható, tésztához, liszt margarin porcukor, tojás, töltelékhez, málnalekvár, porcukor,
|
|
|
|
|