Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csillagpiramis recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» A tésztához:
» 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 8 dkg porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor, 1 ek rum, 1 csipet
» 1 tojás
» 15 dkg darált dió
» A töltelékhez:
» 20 dkg málnalekvár
» 1 ek porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük.
Sütőpapírral kibélelünk 3 nagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tésztát liszttel meghintett deszkán 2 mm-re kinyújtjuk, 3 különböző méretű csillagformával kiszúrjuk.
A tepsiket vajjal kikenjük, vagy szilikonos sütőpapírral béleljük. A tepsikbe rakosgatjuk, és 20 percre hidegre tesszük. (A szaggatás közben leesett tésztát összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk.)
Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lekvárt egy nyomózsákba szedjük, és egy-egy pöttyöt nyomunk a nagy csillagra, rátesszük a 2. csillagot, megint lekvár, ráhelyezzük a 3. kis csillagot, a csillagokat mindig egy picit elfordítjuk. Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral, a tetejére is egy pettyet tehetünk.
Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém- vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltartható.
Megjegyzés / tipp:

Málna lekvár helyett bármilyen más ízű lekvárral is készíthetjük.
0 komment 0 ember kedveli szaszi98
2013.12.29 11:12
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
omlós tésztához, felsorolt hozzávalókat, sütőt előmelegítjük, tésztát liszttel, tepsiket vajjal, tepsikbe rakosgatjuk, szaggatás közben, nyomózsákba szedjük, nagy csillagra, csillagokat mindig, picit elfordítjuk, piramisok tetejét, pettyet tehetünk, hűtőszekrényben, bordamagasságon, csillagformával, Csillagpiramis, előmelegítjük, újraformázzuk, Sütőpapírral, összegyúrjuk, megszikkadni, hozzávalókat, Sütőpapírral, készíthetjük, összegyúrjuk, sütőpapírral, málnalekvár, pihentetjük, elfordítjuk, rakosgatjuk, csomagoljuk, csillagokat, töltelékhez, porcukorral, ráhelyezzük, nyomózsákba, szilikonos, eltartható, tésztához, liszt margarin porcukor, tojás, töltelékhez, málnalekvár, porcukor,
Mákos-almás süti
0 komment 1 ember kedveli
Húsos palacsinta-gombaszósszal-
0 komment 7 ember kedveli
Borjúraguleves sajtos daragombóccal!
0 komment 5 ember kedveli
Tökös - mákos rétes
0 komment 1 ember kedveli
Sajtleves hagymával
0 komment 5 ember kedveli
Banános piskótatallér
0 komment 1 ember kedveli
Csúsztatott palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Borzas pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Almás pudingos szelet.
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos rúd
1 komment 23 ember kedveli
Hideg meggyleves
0 komment 3 ember kedveli
Rakott hús...
0 komment 50 ember kedveli
Tejszelet
0 komment 2 ember kedveli
Kolbászos fejtettbableves
1 komment 7 ember kedveli
Fűszeres banános muffin
0 komment 4 ember kedveli
Medvehagymás csirkemell tekercs!
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.